dreamstime_s_8242674 

Cyberseksverslaving

Je bezoekt een pagina over cyberseksverslaving en dat betekent dat je onderkent dat je mogelijk een probleem heeft. Dat vergt moed en daar mag je trots op zijn. Het is de eerste stap naar herstel.

Ben ik cyberseksverslaafd?

Bij een cybersekverslaving besteed je veel tijd aan seksuele activiteiten achter de computer en via het internet. Het kan gaan om het veelvuldig bezoeken van pornografische websites, bezoeken van erotische chatrooms, bedrijven van webcamseks. Veelal gaat het gepaard met masturbatie. Buiten de computersessies om ben je in gedachten voortdurend met seks bezig, en misschien zelfs met met fantasieën die je zelf niet ‘normaal’ vindt of waar je je voor schaamt.

Het is een overheersende en oncontroleerbare dwang die je dagelijks leven ontregelt en een probleem vormt in je relatie, werk of vriendschappen. Toch lukt het je niet om te stoppen.

Wil je weten of je cyberseksverslaafd bent? Doe de Test.

Cyberseksverslaving en mijn partner

Wellicht heeft je partner jouw ‘geheime’ leven ontdekt en vraag je je af hoe het verder moet? Kan zij jou ooit nog vertrouwen? Vertrouw jij jezelf nog wel? Hoe kom je  af van dit dwangmatige gedrag dat je leven negatief beïnvloedt en uiteindelijk meer problemen geeft dan plezier?

Cyberseksverslaving behandelen

Zelfstandig je verslaving aanpakken is een zware opgave, maar er is ook goed nieuws. Je hoeft het niet alleen te doen. InControol heeft jarenlange ervaring met de behandeling van (cyber)seksverslaving. Wij bieden behandeling op maat, waarin individuele therapie, groepstherapie en een traject voor paren tot de mogelijkheden behoren.

Ontdek hoe wij je kunnen helpen.