psychotherapie1

Seksverslaving

U bezoekt een pagina over seksverslaving en dat betekent dat u onderkent dat u mogelijk een probleem heeft. Dat vergt moed en daar mag u trots op zijn. Het is de eerste stap naar herstel.

Ben ik seksverslaafd?

Bij een seksverslaving (ook wel genoemd: hyperseksualiteit) besteedt u veel tijd aan seksuele activiteiten. Het kan gaan om het veelvuldig bezoeken van pornografische websites (Cybersex), extreme masturbatie, seks met meerdere seksuele partners of prostituees. U bent in gedachten voortdurend met seks bezig, misschien ook met gedrag dat u zelf niet ‘normaal’ vindt of waar u zich voor schaamt.

Het is een overheersende en oncontroleerbare dwang die uw dagelijks leven beheerst en een probleem vormt in uw relatie, werk of vriendschappen. Toch kunt u het niet stoppen.

Wilt u weten of u seksverslaafd bent? Doe de Test.

Seksverslaving en mijn partner

Wellicht heeft uw partner uw ‘geheime’ leven ontdekt en vraagt u zich nu af hoe het verder moet? Kan zij u ooit nog vertrouwen? Vertrouwt u uzelf nog wel? Hoe komt u af van dit dwangmatige gedrag dat uw leven verziekt en meer problemen geeft dan plezier?

Behandeling van seksverslaving

Zelfstandig een verslaving aanpakken is een moeilijke, of zelfs onmogelijke opgave. U staat er niet alleen voor. InControol heeft al sinds 2002 ervaring met de behandeling van seksverslaving. Wij bieden altijd maatwerk, waarin individuele therapie, groepstherapie en een traject voor paren tot de mogelijkheden behoren.
Ontdek hoe wij u kunnen helpen