stoplichtInConTrool  onderscheidt zich van andere instellingen die zich bezig houden met verslavingszorg door de specifieke ervaring in de seksuologie bij de behandeling van seksverslaving.

Veel deskundigen vinden dat er pas sprake is van een verslaving als er chemische middelen worden ingenomen, geïnjecteerd en/of geïnhaleerd die de stemming doen veranderen door het effect op de hersenen. Excessief  out of controle gedrag, zoals compulsief  gokken, gamen, veel eten en bovenmatig seksueel gedrag, is in hun visie GEEN  verslaving, omdat er geen exogene  chemicaliën geconsumeerd worden.

Wij denken daar anders over. In onze visie bestaan gedragsverslavingen  wel degelijk en seksverslaving is er een van. Seksverslaving heeft vaak andere achtergronden zoals  een beperkte seksuele ontwikkeling, trauma , affectieve en/of pedagogische verwaarlozing, pesten, seksueel misbruik, en andere negatieve persoonlijke levensgebeurtenissen. Maar het kan ook ontstaan omdat er tegenwoordig zoveel met betrekking tot seks voorhanden is. denk aan het spreekwoord: gelegenheid maakt de dief.

InConTrool heeft in de loop der jaren niet alleen ervaring opgebouwd in assistentie  bij het onder controle krijgen van bovenmatig seksueel gedrag, maar ook in behandeling van de onderliggende problematiek.